Πρόγραμμα: Ασφαλές άγγιγμα

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΙΖΑ

Η Εταιρία κατά της Κακοποίησης του Παιδιού ΕΛΙΖΑ ιδρύθηκε στην Αθήνα το 2008 για να προσφέρει προστασία σε παιδιά που έχουν υποστεί ή κινδυνεύουν να υποστούν κακοποίηση ή παραμέληση, και είναι η μόνη που δίνει έμφαση στην προσχολική ηλικία.  Βασική αρχή του ΕΛΙΖΑ είναι «ΣΗΜΕΡΑ, ΟΧΙ ΑΥΡΙΟ» και η αποστολή του είναι να προάγει τα δικαιώματα και να αλλάξει τη ζωή των παιδιών μέσα από καινοτόμα προγράμματα βασισμένα σε διεθνή πρότυπα και σε σύγχρονα ερευνητικά δεδομένα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΣΦΑΛΕΣ ΑΓΓΙΓΜΑ»

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιείται από το ΕΛΙΖΑ ερευνητικό πρόγραμμα με την ονομασία «ΑΣΦΑΛΕΣ ΑΓΓΙΓΜΑ». Το πρόγραμμα αυτό, είναι ένα εργαστήριο πρόληψης της σεξουαλικής κακοποίησης σχεδιασμένο για παιδιά Νηπιαγωγείου, 1ης, 2ας και 3ης τάξης Δημοτικού. Με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας (αριθ. πρωτ. Φ15/1023/144755/Δ1) εφαρμόζεται πιλοτικά σε ένα δείγμα 1.700-2.000 παιδιών από επιλεγμένα σχολεία της Αττικής και Κρήτης, ένα από τα οποία είναι και το δικό σας.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ενημέρωση της Διεύθυνσης του σχολείου για την συμφωνία και έγκριση διεξαγωγής του στο σχολείο, ενημερωτικό εργαστήριο για τους εκπαιδευτικούς, εργαστήριο-κουκλοθέατρο για τα παιδιά των οποίων οι γονείς έχουν δώσει θετική συναίνεση και ενημερωτικό εργαστήριο για τους γονείς.

ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ

Η διαδικασία μας είναι η ενημέρωση των γονέων να γίνεται λίγες μέρες μετά τα εργαστήρια των παιδιών και αυτό γίνεται σε συνεννόηση και με το Σύλλογο Γονέων.   

Οι γονείς των Α', Β' και Γ' τάξεων του σχολείου θα ενημερωθούν σχετικά με την Παιδική Σεξουαλική Κακοποίηση (ΠΣΚ), συμπεριφορές παιδιών, τι μπορούν να κάνουν για την πρόληψη της ΠΣΚ, πότε και πως να μιλήσουν στα παιδιά,  πώς να αντιμετωπίσουν τυχόν αποκάλυψη από το παιδί, τι είναι το πρόγραμμα ΑΣΦΑΛΕΣ ΑΓΓΙΓΜΑ που πραγματοποιήθηκε καθώς και μικρό βίντεο από το κουκλοθέατρο.

Επειδή για μας είναι άκρως σημαντικό να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν να προστατεύσουμε τα παιδιά από τη σεξουαλική κακοποίηση, επισυνάπτεται προς διευκόλυνσή σας ενημερωτικό σημείωμα με απαντήσεις σε συχνά ερωτήματα που προκύπτουν από τους γονείς. Τέλος, σημειώνεται ότι καλεσμένοι είναι όλοι οι γονείς των Α', Β' και Γ' τάξεων, ανεξαρτήτως συναίνεσης.

 

Κατερίνα Λάμπρου

Υπεύθυνη Προγραμμάτων

ΕΛΙΖΑ - Εταιρία κατά της Κακοποίησης του Παιδιού

Ερμού & Χριστοπούλου 2, Αθήνα 105 63

Τ. 210  3231704 – Κ. 6959 994392 - F. 210 3254144

E-mail. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. – Website. www.eliza.org.gr

ΕΛΙΖΑ logo_gr_γράμματα μεγάλα πλάι

 

Για να δείτε την Πρόσκληση, της εκδήλωσης, πατήστε εδώ.

 

Για να δείτε το ενημερωτικό σημείωμα, με απαντήσεις σε συχνά ερωτήματα, που θέτουν οι γονείς πατήστε εδώ.

Joomla templates by a4joomla