Ετικέτα Ποιότητας eTwinning.

Το έργο "STEM στη Χωχαρούπα", το οποίο υλοποίησαν την περσινή σχολική χρονιά 2020 - 2021, οι μαθητές της Β' τάξης του σχολείου μας σε συνεργασία με τους μαθητές της Β΄τάξης του 5ου Δημοτικού Σχολείου Κορυδαλλού, βραβεύτηκε με Εθνική Ετικέτα Ποιότητας eTwinning!

Πολλά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για την καταπληκτική δουλειά τους!

Για να δείτε την ετικέτα ποιότητας, του έργου, πατήστε εδώ.

STEM στη Χωχαρούπα: Ψηφιακό βιβλίο δραστηριοτήτων προγραμματισμού

Ολοκληρώνοντας το πρόγραμμα "STEM στη Χωχαρούπα", δημιουργήθηκε ως τελικό προϊόν ένα ψηφιακό βιβλίο με δραστηριότητες προγραμματισμού τις οποίες σχεδίασαν και επίλυσαν εξ ολοκλήρου οι μαθητές των 2 συνεργαζόμενων σχολείων.

Αυτό το βιβλίο με τις δραστηριότητες μπορεί να χρησιμοποιηθεί μελλοντικά για την εξοικείωση και άλλων μαθητών με τις βασικές αρχές της αλγοριθμικής σκέψης.

Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ σε όλα τα παιδιά!

Για να δείτε το ψηφιακό βιβλίο με τις εργασίες των μαθητών, πατήστε εδώ.

STEM στη Χωχαρούπα: Αξιολόγηση προγράμματος

Καθώς το πρόγραμμα eTwinning "STEM στη Χωχαρούπα" φθάνει στο τέλος του, οι μαθητές της Β' τάξης και οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν αξιολογούν το πρόγραμμα που συμμετείχαν. Οι μαθητές μας, εξέφρασαν την επιθυμία του χρόνου να συμμετάσχουν ξανά σε παρόμοιες δράσεις. Παρακάτω μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα της αξιολόγησης του πρόγράμματος.

answergarden

Για να δείτε τι απάντησαν οι μαθητές σχετικά με την συμμετοχή τους στο πρόγραμμα, πατήστε εδώ.

Για να δείτε τι απάντησαν οι εκπαιδευτικοί σχετικά με την συμμετοχή τους στο πρόγραμμα, πατήστε εδώ.

Μαθηματικά και Beebot - Διαγωνισμός μαθηματικών.

Στα πλαίσια του προγράμματος "STEM στη Χωχαρούπα", οι μαθητές της Β' τάξης του σχολείου μας, πήραν μέρος σε κοινό διαγωνισμό μαθηματικών με τους μαθητές της Β΄τάξης του 5ου Δ.Σ Κορυδαλλού, όπου και έλυσαν μαθηματικά προβλήματα που τους τέθηκαν, ενώ παράλληλα προγραμμάτισαν το μελισσάκι BeeBot, ώστε να φτάσει στη σωστή απάντηση! Οι μαθητές και των 2 σχολείων, πραγματικά απόλαυσαν τις δραστηριότητες. Παρακάτω μπορείτε να δείτε ένα βίντεο με τις προσπάθειες των μαθητών μας.

STEM στη Χωχαρούπα: CodeMonkey.

Στα πλαίσια του etwinning προγράμματος "STEM στη Χωχαρούπα", οι μαθητές της Β' τάξης του 5ου ΔΣ Κορυδαλλού και του 2ου ΔΣ Αγ. Ιωάννη Ρέντη γίνονται μικροί προγραμματιστές και παίζουν με την μαϊμουδίτσα CodeMonkey!

 

STEM στη Χωχαρούπα: Γνωριμία με το BeeBot.

Στα πλαίσια του etwinning προγράμματος "STEM στη Χωχαρούπα", οι μαθητές της Β' τάξης του 5ου ΔΣ Κορυδαλλού και του 2ου ΔΣ Αγ. Ιωάννη Ρέντη εξοικειώνονται με το προγραμματιζόμενο ρομπότ δαπέδου BeeBot και ολοκληρώνουν τις πρώτες τους αποστολές!

Melissoperipeteies

 

 

 

STEM στη Χωχαρούπα: Γνωριμία των ομάδων.

 

Οι μαθητές της Β' τάξης του 5ου ΔΣ Κορυδαλλού και του 2ου ΔΣ Αγ. Ιωάννη Ρέντη παρουσιάζουν τους εαυτούς τους!

 

Γνωρίστε τους κι εσείς με τη βοήθεια του παρακάτω διαδραστικού χάρτη:

Για να δείτε τον χάρτη, πατήστε εδώ.

 

STEM στη Χωχαρούπα: Το πρόγραμμα.

Στα πλαίσια του μαθήματος ττων ΤΠΕ, οι μαθητές της Β' Τάξης, μαζί με τη εκπαιδευτικό της πληροφορικής, συμμετέχουν στο πρόγραμμα eTwinning, μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που έχει ως στόχο να ενθαρρύνει τα σχολεία στην Ευρώπη να αναπτύξουν συνεργασίες, κάνοντας χρήση των Τεχνολογιών της Πληροφορικής και της Επικοινωνίας. 

Το πρόγραμμα που θα υλοποιηθεί ονομάζεται "STEM στη Χωχαρούπα" και αποτελεί μια εισαγωγή στην αλγοριθμική σκέψη, τη ρομποτική και το STEM (Science: Επιστήμη, Technology: Τεχνολογία, Engineering: Μηχανική, Mathematics: Μαθηματικά). Το σχολείο μας θα συνεργαστεί με τη Β' Τάξη του 5ου Δημοτικού Σχολείου Κορυδαλλού. Οι μαθητές των συνεργαζόμενων σχολείων θα επικοινωνήσουν και θα υλοποιήσουν κοινές διαθεματικές δραστηριότητες ρομποτικής και stem. 

image

Joomla templates by a4joomla