Ετικέτα ποιότητας έργου.

Για να δείτε το βραβείο του έργου μας, πατήστε εδώ.

Αξιολόγηση προγράμματος.

Στα πλαίσια του προγράμματος, πραγματοποιήθηκε αξιολόγηση του πρότζεκτ, από όλους τους μαθητές που έλαβαν μέρος σε αυτό.

Για να δείτε τα αποτελέσματα των απαντήσεων τους, πατήστε εδώ.

Για να δείτε τις απαντήσεις των εκπαιδευτικών, που συμμετείχαν στο πρότζεκτ, πατήστε εδώ.

 Για τις εντυπώσεις των μαθητών, σχετικά με την συμμετοχή τους στο πρόγραμμα, πατήστε εδώ.

Σχεδιασμός / Ανακατασκευή παγκόσμιων μνημείων.

Οι μαθητές της Δ΄τάξης του σχολείου μας κλήθηκαν, στα πλαίσια του προγράμματος, να σχεδιάσουν / ανακατασκευάσουν κάποια από τα παγκόσμια μνημνεία, που εικονικά γνώρισαν, επισκέφθηκαν και τους έκαναν περισσότερο εντύπωση. Για να το επιτύχουν αυτό, αξιοποιήσαν το λογισμικό κειμενογράφου, του υπολογιστή τους, και χρησιποιώντας τα σχεδιαστικά εργαλεία που διαθέτει, σχεδίασαν τα μνημεία. Πρακάτω μπορείτε να δείτε το αποτέλεσμα των προσπάθειών τους.

collage 2nd primary school of Agios Ioannis Rentis

Στην συνέχεια τα έργα των παιδιών μας, μαζί με τα έργα των συνεργατών - εταίρων του πρότζεκτ, τοποθετήθηκαν σε εικονικό μουσείο, προς δημοσίευση και όλα τα εκθέματα, μπορείτε να τα απολαύσετε παρακάτω.

Powered by emaze

 

Monumental Travellers: Επίλυση γρίφων και αξιοποίηση του ρομποτικού πακέτου Beebot.

Για τον μήνα Μάρτιο, οι μαθητές του σχολείου μας, χρησιμοποίησαν τους γρίφους που δημιούργησαν οι μαθητές του 5ου δημοτικού σχολείου Κορυδαλλού και του Prof Kaya Gürsel Ortaokulu, με στόχο να παίξουν και να τους λύσουν, κάνοντας χρήση του ρομποτικού εξοπλισμού Beebot. Η συγκεκριμένη ρομποτική συσκευή λειτουργεί μέσω προγραμματισμού αυτής και μετακινείται πάνω σε ειδική σχεδιασμένη πίστα. Μέσω της συγκεκριμένης διαδικασίας οι μαθητές καλλιεργούν τον αλγοριθμικό και υπολογιστικό τρόπο σκέψης τους, μέσω της επίλυσης συγκεκριμένων προβλημάτων. Έτσι αρχικά τα παιδιά διαβάζανε έναν γρίφο, αναζητούσαν την λύση είτε μέσω της εμπειρίας τους, είτε μέσω αναζήτησης πληροφοριών στο διαδίκτυο και στην συνέχεια προγραμματίζανε την ρομποτική συσκευή Beebot, ώστε να μετακινηθεί πάνω στην ειδική σχεδιασμένη πίστα με τις εικόνες διαφόρων παγκόσμιων μνημείων, με σκοπό να καταλήξει στην εικόνα του αντίστοιχου μνημείου, σύμφωνα με το ζητούμενο του κάθε γρίφου. Για να πάρετε μία γεύση της προαναφερόμενης περιγραφής της δραστηριότητας, πατήστε εδώ.

Monumental Travellers: Δημιουργία γρίφων.

Στα πλαίσια του πρότζεκτ, τα παιδιά κλήθηκαν να δημιουργήσουν γρίφους, σχετικά με τα ονόματα των παγκόσμιων μνημείων, που γνώρισαν μέσω της συμμετοχής τους στις δραστηριότητες των προηγούμενων μηνών. Η ομάδα εργασίας, αποφάσισε οι γρίφοι να βασίσονται στον αναγραμματισμό των ονομάτων των μνημείων. Η κάθε ομάδα σχεδίασε από έναν γρίφο και στην συνέχεια όλες οι εργασίες ενοποιήθηκαν σε ένα αρχείο, ώστε να προκύψει το τελικό προϊόν του σχολείου μας. Το εργαλέιο που χρησιμοποιήθηκε για τον αναγραμματισμό των γραμμάτων του ονόματος ενό μνημείου ήταν το wordart.com/. Για να δείτε το αποτέλεσμα της δουλειας, των παιδιών μας, πατήστε εδώ. 

Monumental Travellers: .Εικονική περιήγηση και μέτρηση απόστασης.

Οι μαθητές του σχολείου μας, αξιοποιώντας την διαδικτυακή εφαρμογή GoogleMaps, επισκέφθηκαν εικονικά (virtual), τα 5 πιο εντυπωσιακά μνημεία, όπως αυτά προέκυψαν έπειτα από την ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε τον προηγούμενο μήνα. Στην συνέχεια, υπολόγισαν την απόσταση αυτών από τον δήμο τους. Τα αποτελέσματα των μετρήσεων τους, όπως έκαναν και τα συνεργαζόμενα σχολεία, τα ανάρτησαν στον ειδικό διαδραστικό πίνακα (web 2.0) el.padlet.com. Για να δείτε τον πίνακα, πατήστε εδώ. 

Monumental Travellers: Ηλεκτρονική ψηφοφορία.

Η ομάδα εργασίας του σχολείου μας, που συμμετέχει στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, κλήθηκε να λάβει μέρος σε ηλεκτρονική ψηφοφορία, με στόχο να αναδειχθούν τα 5 πιο εντυπωσιακά μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς. 

Για να δείτε το ηλεκτρονικό ερωτηματολόγια, πατήστε εδώ.

1

Αφού ψήφισαν όλοι οι μαθητές, από όλα τα σχολεία που συμμετέχουν στο πρότζεκτ, πρόεκυψαν τα εξής αποτελέσματα:

1) Πύργος του Άιφελ (Παρίσι - Γαλλία), με 31 ψήφους.

2) Ακρόπολη (Αθήνα - Ελλάδα), με 28 ψήφους,

3) Το άγαλμα της ελευθερίας (Νέα Υόρκη -  Η.Π.Α), με 25 ψήφους.

4) Το Κολοσαίο της Ρώμης (Ιταλία), με 23 ψήφους.

5) Η αρχαία Ολυμπία (Ελλάδα), με 22 ψήφους.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλα τα αποτέσματα, όπως αυτά προέκυψαν έπειτα από την επεξεργασία των αποτελεσμάτων.

2

3

4

5

 

Monumental Travellers: Κολάζ μνημείων του κόσμου.

Οι μαθητές της Δ' Τάξης, μαζί με τους συνεργάτες τους από τα συνεργαζόμενα σχολεία του προγράμματος eTwinning "Monumental Travellers", δημιούργησαν συνεργατικά ένα κολάζ με διάσημα μνημεία από όλον τον κόσμο

FamousMonumentsCollage

 

 

Monumental Travellers: Δημοφιλή μνημεία του κόσμου.

Οι μαθητές της Δ' Τάξης tου σχολείου μας, μαζί με τους συνεργάτες τους στο πρότζεκτ, δημιούργησαν συνεργατικά ένα συννεφόλεξο με μνημεία που γνωρίζουν από όλον τον κόσμο, με απότερο σκοπό την ανίχνευση των προγενέστερων γνώσεων και εμπειριών τους. Μέσα από την συγκερκιμένη δραστηριότητα οι μαθητές αποτύπωσαν τις ιδέες και γνώσεις τους. Με την ολοκλήρωση της συγκεκριμένης συνεργατικής εργασίας, προέκυψαν και τα τελικά αποτελέσματα.

Συνεπώς, τα 5 δημοφιλέστερα μνημεία που απάντησαν όλοι οι μαθητές από όλα τα συνεργαζόμενα σχολεία ήταν:

1) Η Ακρόπολη

2) Ο Πύργος του Άιφελ

3) Το Big Ben

4) Το Άγαλμα της Ελευθερίας

5) Η Ολυμπία

Δείτε όλες τις απαντήσεις εδώ!

famousMonuments 1

 

Monumental Travellers: Τηλεδιάσκεψη συνεργαζόμενων σχολείων.

Την Τρίτη 23/11/2021 πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκέψη γνωριμίας μεταξύ των σχολείων που συμμετέχουν στο eTwinning έργο "Monumental Travellers". Τα παιδιά της Δ' Τάξης είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν και να συνομιλήσουν με τα παιδιά των συνεργαζόμενων σχολείων.

Monumental Travellers: Ασύγχρονη παρουσίαση ομάδων του πρότζεκτ.

Όλοι οι μαθητές του πρότζεκτ, δημιούργησαν avatars και καταγράψανε - ηχογραφήσανε λίγα λόγια για τον εαυτό τους, με σκοπό την ασύγχρονη γνωριμία τους. Για να δείτε την παρουσίαση των μαθητών του σχολείων μας, αλλά και των των υπόλοιπων μαθητών από τα συνεργαζόμενα σχολεία του πρότζεκτ, πατήστε εδώ.

Monumental Travellers: Το πρόγραμμα

Οι μαθητές της Δ΄τάξης του σχολείου μας, θα συμμετάσχουν σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα e-Twinning, με όνομα Monumental Travellers. Το πρότζεκτ θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με το 5ο Δ.Σ Κορυδαλού, το 1ο Δ.Σ Παλαιάς Φώκαιας, το PTE Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium 1. Sz. Általános Iskolája της Ουγγαρίας, το Bahçeşehir Koleji Dr Burhan Kara Kampüsü, Prof Kaya Gürsel Ortaokulu και Hoca Ahmet Yesevi İlkokulu από την Τουρκία. 

Πρόκειται για ένα πρότζεκτ - τεχνολογικό έργο το οποίο πρόκειται να εμπλέξει τους μαθητές με διαφορετικές πτυχές της επιστήμης των υπολογιστών όπως: εργαλεία web2.0, ρομποτικό εξοπλισμό, τρισδιάστατη εκτύπωση. Το έργο θα βασίζεται στην μέθοδο πρότζεκτ STEM, το οποίο θα περιλαμβάνει διασκεδαστικές δραστηριότητες των μαθηματικών και της μηχανικής.

Monumental Travellers

 

Joomla templates by a4joomla